Wat is Blond Amsterdam?

Kletsende dames aan een theetafel. Bontgekleurde kopjes en schotels. Vrolijke serviezen, dekbedden, kleding, postzegels… Je kunt het zo gek niet bedenken of Blond Amsterdam heeft het beschilderd. De creaties worden als ware kunst gezien en verkocht over de hele wereld. ‘A bit BLOND every day!’

Acht jaar geleden begonnen de twee Brabantse vriendinnen Femque van Geffen en Janneke Dröge een klein atelier in de Amsterdamse Spuistraat. Beide net afgestudeerd aan de kunstacademie beschilderden ze persoonlijke mokken, theepotten en schilderijen.

Hier zien jullie een filmpje van de echte Blond Amsterdam winkel in Amsterdam.

Collectie tot nu toe:

Servies ‘even bijkletsen’
Er is een onderscheid tussen een uni servies of met tekst. Verder is er een complete ‘bak en braad’ collectie met ovenschalen en bakschalen, alles in de hippe, vrolijke Blondkleuren. Versierde taartvorkjes, theelepeltjes, servetten, theedozen, theemutsen en pannenlappen maken deze collectie compleet.


Servies 'Delfts Blond'
Een nostalgisch servies met een knipoog naar het verleden, in een moderne levendige versie. Het hippe Delfts blauw en het rood-wit-blauw sieren een compleet servies met allerlei accessoires, vergelijkbaar met ‘even bijkletsen’. Opvallend is de Blond Hollandse kaasschaaf en het bijpassende schort.

In bed with Blond
Roze geruit, blauw patchwork, Dutch design, hartjes en strikken… Superhip slapen met Blond dekbedden, kussens en allerlei accessoires voor de slaapkamer.

   

 
In bath with Blond
Een uitgebreide collectie voor een Blonde badkamer, bestaande uit aardewerk, textiel en accessoires. Van spiegelstikkers, bekers, handdoeken, geurkaarsen tot een Blond badmuts. De collectie bestaat uit twee stijlen; een wat rustiger roze met gouden lijn en een vrolijke met soms ondeugende illustraties.

Bling bling Blond
Deze sieradenlijn is opgezet in samenwerking met ‘Beadies’, ook twee creatieve vriendinnen in Amsterdam. De collectie bestaat uit armbanden, kettingen en oorbellen. Er is veel gebruik gemaakt van allerlei soorten en kleuren kralen.

   Big apple Blond Amsterdam

Kleding
Een kledinglijn mocht niet ontbreken aan de Blond collectie. Van Geffen en Dröge werken hiervoor samen met een styliste van Men at Work. Het is casual kleding dat makkelijk te dragen is, zoals joggingbroeken, sweaters en t-shirts. Alles bedrukt met Blond prints en teksten.

 

Collectie schoolartikelen

Blond Amsterdam heeft dit jaar ook weer een eigen agenda, die heb ik ook.                                   'Style your life' heet de nieuwe collectie.  

          

  

Blond verovert de wereld

Winkels van Blond zijn er niet alleen in Nederland. Ook in Zwitserland en Duitsland is Blond Amsterdam te koop. Maar dat het werk van de meiden echt hip en hot is, blijkt wel uit het feit dat celebraties zoals Robbie Williams, Tina Turner, Kylie Minogue en Jamie Olivier dagelijks gebruik maken van de Blond artikelen. De serviezen en schoolspullen zijn overal in Europa, maar zelfs ook in Japan te verkrijgen. Het losse, vrolijke en luchtige design slaat blijkbaar overal aan, met hulde aan de creativiteit van de Blonde dames. 

 

Dit is nog lang niet alles van Blond, er zijn nog veel meer producten

Zie je hier iets leuks bij zitten?

Kijk dan op: www.blond-amsterdam.nl